O meni

Rojen leta 1991. Pri desetih letih sem dobil svoj prvi bonsaj. Kmalu sem se včlanil v Slovenski bonsaj klub – SBK, kjer sem pričel svojo bonsajistično pot. Po celi Evropi sem se udeležil veliko delavnic in demonstracij s priznanimi mojstri, kot so Enriko Savini, Luis Villa, Vaclav Novak, Adriano Bonini. Leta 2008 sem na Dunaju v tekmovanju novih talentov (NTC) zastopal Slovenijo na evropski razstavi (EBA). Leta 2009 sem v Avstriji prvič osvojil prvo nagrado razstave za svoj bonsaj. Kmalu sem bil imenovan za enega redkih bonsaj inštruktorjev SBK.

Dolgoletne izkušnje

Trenutno se ukvarjam z bonsaji preko 20 let in uživam v vsem, kar ponuja ta krasna umetnost. Preko celotne Evrope se udeležujem raznih bonsajističnih prireditev, kjer pogosto tudi prejmem nagrade za svoje delo in razstavljene bonsaje.

Nekaj mojih bolj omembe vrednih nagrad so EBA nominacija, nagrada italijanske IBS, nagrada za najbolj izvrsten avtohton evropski bonsaj z razstave Trophy XX v Belgiji in nagrada za najboljši bonsaj – ”Best of Show” z ene trenutno najboljših evropskih razstav – Bonsai-San v Franciji.

Verjamem, da imam kot inštruktor, dolžnost posredovati svoje znanje v obliki tečajev, delavnic, demonstracij… Do sedaj sem bil vabljen opravljati demonstracije ali delavnice v Italiji, Madžarski, Veliki Britaniji, Avstriji, Češki, Hrvaški, Poljski, Franciji, Belgiji, na Nizozemskem, Finski, Švedski, Braziliji, ZDA, Avstraliji in Kitajskem.

Trenutno sem predsednik SBK, slovenski EBA predstavnik in vodim uspešen NikArt Bonsai Studio, kjer širim znanje vsem, ki si želijo naučiti nekaj novega o bonsajih.

PREJ-POTEM

Add to cart